Învățători Bacău
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3

3 participan?i

In jos

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Empty Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3

Mesaj  SFetnicul Dum Noi 23, 2008 4:06 pm

Am primit de la doamna învățătoare Clemansa Măucă următorul text pentru dumneavoastră:

Stimați colegi,
Vineri, 21 noiembrie 2008, s-a desfășurat activitatea cercului pedagogic al învățătorilor din Centrul metodic nr. 3.
Școala „Spiru Haret”, Bacău a inițiat proiectul „Idealul educațional-prioritate comună a școlii rurale și urbane”. Activitatea cercului s-a desfășurat sub formă de excursie în parteneriat cu Școlile din Bistrița , Crăcăoani, Petricani, Liceul particular „Aurora Ouatu” din Județul Neamț. În traseu au fost vizitate Mănăstirea Bistrița, Stațiunea Bălțătești, Mănăstirea Văratec și Muzeul „Nicolae Popa” din Târpești, Neamț.
Învățătorii Cătălina Jărcuță, Lucia și Constantin Stăcescu, Domnica Nechifor, Alina Ifrim au demonstrat că omul sfințește locul, dacă are pasiune, dragoste pentru copii, har de adevărat dascăl, ospitalitate desăvârșită.
Învățătorii prezenți, împreună cu domnul Ioan Surdu, inspector la învățământul primar la ISJ Bacău, plăcut impresionați, au constatat că peste tot idealul educațional întemeiat pe tradițiile umaniste, pe valorile democrației și pe aspirațiile societății românești contribuie la păstrarea identității naționale. Idealul educațional al școlii românești constă în dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a individualității umane, în formarea personalității autonome și creative. Învățământul asigură cultivarea dragostei față de tară, față de trecutul istoric și de tradițiile poporului român. Finalitățile școlii românești se realizează prin strategii și tehnici moderne de instruire și educare, sustinute de știintele educației și practica scolară, conform obiectivelor fiecărui nivel de învățământ.
Mulțumim colegilor nemțeni care au fost gazde excepționale și dorim ca în fiecare școală băcăuană idealul educațional să reprezinte o prioritate.
A consemnat,
Clemansa Măucă,
învățătoare la Școala cu Clesele I-VIII „Spiru Haret”, Bacău

Imagini de la această activitate trimise de dna învățătoare Măucă, am postat mai jos:

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04010

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04011

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04012

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04013

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04014

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04015

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04016

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04017

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04018

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04019

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04110

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04111

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04112

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04113

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04210

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04211

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Dsc04212

Mulțumim doamnei învățătoare Măucă pentru aportul adus la informarea noastră prin intermediul Comunității.
SFetnicul
SFetnicul
SFetnicul
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 101
Varsta : 49
Localizare : Bacău
Data de inscriere : 16/03/2008

http://www.sfetnicul.ro

Sus In jos

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Empty Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3

Mesaj  ionela magirescu Dum Noi 23, 2008 5:51 pm

Asa cum s-a spus ,,Omul sfinteste locul".Am avut bucuria de a ma afla printre cei prezenti la activitatile derulate in 21 noiembrie la scolile din Bistrita, Cracaoani si la Muzeul etnografic,,Vasile Popa"-Tarpesti si sa vad cum o mana de dascali adevarati au sfintit locurile pe unde au trecut sau doar au poposit o vrerme.
Intr-un cadru natural mirific, in scoli care te atrag prin curatenie , caldura si pasiunea /daruirea educatorilor ,elevii ne-au prezentat frumoase momente artistice(traditii si obiceiuri romanesti).
Cred ca toti cei peste 150 de invatatori bacauani participanti au plecat mai bogati spiritual dupa aceasta activitate complexa.
Felicitari colegilor nemteni pentru ospitalitate(cu tot ce implica acest termen) si multumiri colegelor de la Scoala ,,Spiru Haret" pentru laudabila initiativa si oportunitatea oferita. Very Happy santa
ionela magirescu
ionela magirescu

feminin
Numarul mesajelor : 9
Varsta : 50
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 18/03/2008

Sus In jos

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Empty Activitate de cerc în Centrul Metodic Nr. 3 - comentariu

Mesaj  Grigore Felicia Mar Noi 25, 2008 12:54 am

Activitatea desfășurată vineri, 21.11.2008, în cadrul Centrului Metodic Nr.3 Bacău, mi-a oferit la tot pasul exemple de bune practici.
Schimbul de experiență realizat cu colegii nemțeni a demonstrat că acolo unde se întâlnesc, în chip fericit,
înaltul profesionalism, dragostea pentru copii și comunitatea căreia îi aparții, pasiunea pentru profesia de dascăl,
cu competența managerială și receptivitatea aleșilor locali față de problemele școlii, idealul educațional se transformă din utopie în realitate.
Minunatele plaiuri nemțene, lăcașurile de cult în care-am înălțat tainice rugi, relaționarea cu colegii ne-au alungat, fie și numai pentru o zi, grijile cotidiene, au apropiat suflete, ne-au făcut să ne simțim mândri că aparținem tagmei învățătorilor.
Mulțumim colegelor de la ȘCOALA CU CLASELE I-VIII "SPIRU HARET" BACĂU care ne-au facilitat trăirea unei experiențe benefice.
Felicitări, dragele noastre colege, ați fost ca întotdeauna la înălțime!
Laughing Cool

Grigore Felicia

Numarul mesajelor : 2
Data de inscriere : 24/11/2008

Sus In jos

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Empty Utopie = realitate

Mesaj  SFetnicul Mar Noi 25, 2008 12:57 am

Da. Inca ma mai gandesc cum de s-a putut ca in toate clasele sa existe laptopuri pentru copii.
Asta da realizare.
Pentur cei care nu stiu despre ce e vorba, am inteles ca e o dotare pe baza unor fonduri structurale accesate de comunitatea locala.

Cinste lor!

SFetnicul
SFetnicul
SFetnicul
Admin

masculin

Sus In jos

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Empty Re: Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3

Mesaj  Grigore Felicia Mar Noi 25, 2008 9:20 pm

Ai înțeles corect, Cătălin. Când am cerut informații cu privire la relizarea dotării școlii, d-na director de la ȘCOALA CU CLASELE I-VIII BISTRIȚA, com. ALEXANDRU CEL BUN, mi-a răspuns: "Noi am cerut și d-nul primar a făcut rost de bani. El știe cum."
Absolut toate laptopurile erau conectate la Internet. Pare ireal și totuși... se poate dacă... Rolling Eyes

Grigore Felicia

Numarul mesajelor : 2
Data de inscriere : 24/11/2008

Sus In jos

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Empty Laptopuri

Mesaj  SFetnicul Mar Noi 25, 2008 9:33 pm

Am inteles de la dl insp. Surdu, care a fost cu dvs. acolo, ca e ceva cu adevarat laudabil, pana si copii de clasa I se descurca bine pe taste.
Am totusi o curiozitate.
Inteleg ca pentru internet folosesc o retea Wireless. Ce nu inteleg estte cat timp folosesc laptopul si cand le incarca. Am vazut ca nu au cabluri, deci folosesc intensiv bateria, care tine cam 2 ore, dupa care trebuie incarcata. Daca sa zicem ca folosesc 1 ora pe zi laptopul, cine si cum le incarca bateriile la fiecare 2-3 zile?

Ca sa incarci 20 de laptopuri timp de minim 3 ore e un efort si ai nevoie de un spatiu. Merita totusi.
Oare copiii iau acasa laptopurile?

Catalin
SFetnicul
SFetnicul
Admin

masculin

Sus In jos

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Empty Cercul Pedagogic din Centrul Metodic 3

Mesaj  ionela magirescu Mar Noi 25, 2008 11:49 pm

Am inteles ca elevii nu iau laptopurile acasa. Spunea doamna invatatoare de la clasa I ca folosesc laptopul mai mult timp in ziua in care au optionalul-ceva legat de informatica(cred ca ,,Prietenul meu, calculatorul").
ionela magirescu
ionela magirescu

feminin
Numarul mesajelor : 9
Varsta : 50
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 18/03/2008

Sus In jos

Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3 Empty Re: Cercul Pedagogic din Centrul Metodic Nr. 3

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum