Consiliere si orientare
+2
alina diaconu
ionela magirescu
6 participan?i
Pagina 1 din 1
Consiliere si orientare
stie cineva daca suntem obligati sa facem o ora de consiliere si orientare?este scris undeva ?scriem in condica, in catalog? va multumesc pt eventualele lamuriri
ionela magirescu-
Numarul mesajelor : 9
Varsta : 50
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 18/03/2008
Re: Consiliere si orientare
Da . Oara de consiliere si orientare de la clasele I-IV este echivalenta orei de dirigintie de la V-VIII. Trebuie sa avem planificare pentru desfasurarea orelor, elevii nu primesc note. Se trece in condica.
alina diaconu- Numarul mesajelor : 8
consiliere
Si noi la Onesti procedam la fel . S-au rasculat prof. ca luam bani degeaba ptr.dirigentie de parca n/am face/o in fiecare zi
Marta Panzaru-
Numarul mesajelor : 16
Varsta : 55
Localizare : ONESTI
Data de inscriere : 19/03/2008
mii de multumiri pentru informatii. Oare pe alesii Romaniei nu-i consiliaza/orienteaza nimeni?
ionela magirescu-
Numarul mesajelor : 9
Varsta : 50
Localizare : Bacau
E bine
Sincer sa fiu ora asta mi se pare cumva in plus. Daca un diriginte de 5-8 are contact cu clasa doar 1-5 ore pe saptamana, noi invatatorii stam pana la 5 ore pe zi in mijlocul copiilor. Orientarea si consilierea lor o facem in permanenta. Nu putem fi comparati cu profesorii.
In alta ordine de idei, insasi decizia de a introduce aceasta ora dupa inceperea anului scolar mi se pare o greseala din partea ministerului, dovada de incoerenta, de lipsa de gandire unitara.
E important sa facem educatia copilului si prin aceasta ora, dedicata special dar sa renunti la o ora de matematica (asa cum am facut eu) nu stiu daca e chiar nimerit. Maine-poimaine poate legifereaza obligativitatea unei discipline de ecologie... Ce facem? mai renuntam la o ora?
Pe scurt:
- e bine sa o facem ca sa nu ne trezim ca ne ia cineva banii inapoi;
- e bine sa o facem pentru noi si copiii nostri;
SFetnicul
In alta ordine de idei, insasi decizia de a introduce aceasta ora dupa inceperea anului scolar mi se pare o greseala din partea ministerului, dovada de incoerenta, de lipsa de gandire unitara.
E important sa facem educatia copilului si prin aceasta ora, dedicata special dar sa renunti la o ora de matematica (asa cum am facut eu) nu stiu daca e chiar nimerit. Maine-poimaine poate legifereaza obligativitatea unei discipline de ecologie... Ce facem? mai renuntam la o ora?
Pe scurt:
- e bine sa o facem ca sa nu ne trezim ca ne ia cineva banii inapoi;
- e bine sa o facem pentru noi si copiii nostri;
SFetnicul
da asa e ,e bine sa o facem si noi am trecut o in orar si in condica la SCOALA CU CLS I-VIII PRALEA-CAIUTI
Consiliere
Eu am trecut consilierea in condica pe semestrul II, trebuia si pe semestrul I? Ne-a anuntat la Cercul pedagogic din 29 februarie. Ati trecut in condica si in semestrul I?
Roncea Cristina- Numarul mesajelor : 5
Data de inscriere : 24/03/2008
Consiliere
Eu asa stiu ca trebuie trecuta si pe semestrul I
alina diaconu- Numarul mesajelor : 8
Consiliere
Multumesc mult pentru informatii! Am sa trec atunci si eu pe semestrul I.
Roncea Cristina- Numarul mesajelor : 5
Data de inscriere : 24/03/2008
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum